Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

КНИГИТЕ, ДЕЦАТА, РОДИТЕЛИТЕ И УТРЕШНИТЕ ЛИДЕРИ

Публикувано на: 10.05.2022 г. | 12:47 ч.

По традиция месеците април и май са посветени на книгите и знанието. С различни събития в продължение на месец, учениците и преподавателите от училищата в район „Възраждане“ отбелязаха Международния ден на детската книга - 2 април и  Световния ден на книгата и авторското право - 23 април. Целта на тези инициативи е приобщаването на всички деца към образователната система, повишаване интереса към четенето и преодоляване на функционалната неграмотност сред децата. Маратоните на четенето дават възможност на децата да общуват и да преодоляват по-лесно различията помежду си, а и както казва Маргарет Фулър „Днешният читател, е утрешният лидер“.

В 30 СУ „Братя Миладинови“ учениците разговаряха за любими автори и книги. Учителката по български език и литература Елена Ташева прочете няколко стихотворения от дебютната си стихосбирка „Нито един гълъб до утре“.

В 67 ОУ „Васил Друмев“ децата бяха избрали любими приказки и стихове и с удоволствие се потопиха в приказния свят на героите на Ангел Каралийчев, Ран Босилек, Емилиян Станев, Шарл Перо, Братя Грим, Астрид Линдгрен, Луис Карол, Ерих Кестнер и много други. Те бяха подготвили и драматизация на приказката „Новите дрехи на царя“.

МКБППМН на район „Възраждане“ подари книги за библиотеките на училищата и за децата. Библиотеките и до днес съхраняват знанието, а най-добрият начин да се разшири кръгозора на всяко дете и да възпитаме в него любов към книгите и четенето.  Нека не забравяме, че „Децата стават читатели в скута на родителите си“ (Емили Бушуолд).

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет