Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

КООПЕРАТИВНИТЕ И ЦВЕТНИТЕ ПАЗАРИ НАМА ДА РАБОТЯТ

Публикувано на: 12.04.2020 г. | 01:51 ч.

От 11 април, поради неспазване на мерките за безопасно пазаруване, по разпореждане на вътрешния министър  Младен Маринов е затворен Женския пазар.

️От 12 април, кооперативните и цветни пазари в София няма да работят. От понеделник до сряда (13-15 април) търговците ще могат да отворят и да продадат продукцията, с която разполагат. От 16 април пазарите се затварят. Мерки се въвеждат със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

️Мерките важат за двата пазара на територията на район „Възраждане“ – Женския пазар и пазара „Димитър Петков“

На 16 април кметът на София Йорданка Фандъкова ще внесе предложение в Столичния общински съвет в подкрепа на търговците, за времето, в което не работят: търговците на общинските пазари да не плащат наем, а 3 месеца след като се възстанови дейността им, да  плащат половината от наема.

Тези мерки се предприемат поради нарасналия брой на посетителите  в пъти в последните дни, което води до невъзможност за осигуряване на нужната социална дистанция и ред .

Тези мерки се предприемат с цел запазване живота и здравето на хората.

️Нека бъдем смирени, разумни и отговорни за себе си, за близките си и за обществото.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ДЕМОНСТРАЦИЯ И РАЗЯСНЯВАНЕ
НА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ И ТЕСТОВО ГЛАСУВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
Обучения на секционните избирателни комисии
на територията на Двадесет и четвърти изборен район – София
Компенсации за деца над 3 годишна възраст
Компенсиране през 2022 г. на разходите за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини.
Компенсации за деца в яслена възраст
Компенсиране през 2022 г. на разходите за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини.