Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

НОВА ПРИДОБИВКА ЗА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ!

Публикувано на: 04.11.2021 г. | 11:22 ч.

По инициатива на район „Възраждане“ и за удобство на собствениците на домашни любимци, в парк „Възраждане“ и в парк „Св. Никола“  са поставени специални кошчета за кучешки отпадъци.  Благодарим на всички отговорни стопани с отношение към чистата градска среда и здравословен начин на живот.

За безопасността, спокойствието и поддържането на чиста и  естетична среда напомняме на собствениците на домашните любимци да почистват, когато ги разхождат.

В общински паркове, както и в много други обществени или частни пространства, почистването след домашните любимци е задължително.  Според  Закона за ветеринарномедицинска дейност, чл.172(изм. – ДВ, бр.84 от 2007г.) ал.1 – “Собствениците на домашни любимци са длъжни да вземат мерки животните да не замърсяват обществени места, като почистват след тяхната дефекация”.  За нарушителите са предвидени глоби.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет