Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ОТГОВОР ОТ РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗЛЪЧЕН МАТЕРИАЛ НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ НА 8.08.2022

Публикувано на: 10.08.2022 г. | 17:37 ч.

Във връзка с излъчения материал на репортера Румен Бахов в сутрешния блок „Здравей България“ на Нова телевизия на 8 август 2022 г., бихме искали да Ви информираме, че представените в материала твърдения на гражданите не отговарят на истината и са резултата от разпространени недобронамерени слухове. Ясно си даваме сметка, че сме в навечерието на предсрочни парламентарни избори и работата на Столична община и на администрацията на район „Възраждане“ са обект на манипулации и внушения.

На показания в репортажа терен в периода 2011-2015 г. район „Възраждане“ е премахнал незаконно гето с над 20 постройки, с повече от 20 семейства, настанени в общински жилища и интегрирани в обществото –  родителите работят и образоват децата си.    

От началото на 90-те години на миналия век има утвърден със заповед градоустройствен план за улична регулация, свързваща  бул. „Константин Величков“ през ул. „Зайчар“ в източна посока, разположена северно от бл. 6 (пред входовете). Столична община прилага уличната регулация, като в момента разработва проект за изграждане на участък от осова точка 31 през осова точка 32 до края на блок 6 с административен адрес бул. „Константин Величков“ 165. В проекта е предвидено изграждане на улично платно с места за паркиране и алея за пешеходци пред бл.6. При разработването на проекта не е предвидено засягане на съществуващата дървесна растителност.   

Категорично изразяваме становището си, че показаните в материала дървета не подлежат на премахване и се запазват в проекта, който Столична община разработва.

В момента район „Възраждане“, с проведена процедура и издадени заповеди, премахва 15 незаконни гаражни клетки на юг от бл.6. До момента са премахнати 5 незаконни гаражни клетки и продължава премахването на останалите 10.

 

Още от Новини и съобщения