Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Спортен празник по приложно колоездене за децата от 67 ОУ

Публикувано на: 11.05.2015 г. | 10:57 ч.

          Спортен празник  по приложно колоездене за децата от 67 ОУ „Васил Друмев”  се проведе на  08.05.2015г в район „Възраждане”, под надслов „Правилата на уличното движение-гаранция за сигорност и безопастност”.

         Събитието е  етап от отворените врати на МКБППМН при района, посветено е  на европейската седмица на младежта и се провежда в навечерието на деня на Европа-9 май.

Проектът  „Правилата за улично движение-гаранция за сигурност и безопасност” е разработен и организиран съвместно от 67 ОУ „Васил Друмев”, МКБППМН и Младежки-информационен център „Възраждане”, с финансовата подкрепа на Съвет за безопасно движение на децата в София.

Основният замисъл на проекта е превенция на пътните злополуки, затвърждаване на правилата за улично движение и възпитаване у децата културно поведение на пътя .

          Децата са особено уязвими в градските райони.Те често не осъзнават опасностите,които крие пътната среда и нямат подходящите умения,за да участват безопасно в пътното движение. Именно за това местната комисия работи изключително много по превенцията.

      Спортният празник се проведе под патронажа на г-жа Савина Савова-кмет на район „Възраждане” и председател на МКБППМН .

          Гости на празника бяха г-н Калин Каменов-зам.министър на Министерството на младежта и спорта, г-н Борислав Борисов-общински съветник в СОС, г-жа Мария Георгиева –гл.експерт в Дирекция ПИСТ на СО,секретари на МКБППМН от столичните райони. Присъства цялото ръководство на района, служители на администрацията, директори на училищата, учители и над 200 ученици.

       Децата се състезаваха чрез решаване на тест, редене на пъзел, викторина и демонстрация на полигон по приложно колоездене.

       Най-добре представилите се децата  получиха грамоти, комплекти каски лакатници и наколенки.

        Кмета на района г-жа Савина Савова лично раздаде на всички участници в състезанието шапки и на всички присъстващи деца от публиката лакомства .

         След приключване на празника децата с приповдигнато настроение и щастливи усмивки продължиха да обсъждат представянето си.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет