Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ПРОЕКТ ПРЕДЛАГА ВАРИАНТИ ЗА СОЦИАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПРОСТРАНСТВА НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР

Публикувано на: 18.10.2022 г. | 16:22 ч.

Стартира проектът „Социализация на избраното обществено пространство в зоната на Женски пазар, чрез решения за съвременен, по-добър и устойчив живот заедно“, който се реализира от Сдружение „Възраждане 2016“  в партньорство с район „Възраждане“ и УАСГ, с финансовата подкрепа на Програма „Европа“22 на Столична община. Проектът надгражда и конкретизира разработените варианти в предходния проект, обсъден с жителите от района на Женския пазар. Утвърждава устойчивостта на използвания метод и  иновативен модел за социализация на градско пространство и популяризиране на общинска политика за създаване на специфични и забележителни места в столичния център. Усъвършенстването на градската среда чрез обновяването и ревитализирането й в съответствие с изискванията на гражданите и предложенията на експертите,  е предпоставка за балансирано развитие на изследваната зона, за изявата й като важен  елемент от знаковия обществен център на София.

С продължаването на активното участие на обитателите в разработването и обсъждането на анализите и предложенията по настоящия проект, се утвърждава политиката на СО за постигане на резултати в полза на гражданите.

С проведената работната среща с кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, ръководителят на екипа на проекта арх. Свободна Вранчева и арх. Атанас Ковачев започна активната съвместна работа. Арх. Вранчева представи дейностите на проекта и  подчерта, че те трябва да се реализират в кратки срокове.

Арх. Атанас Ковачев предложи вариантни за краткострочни решения, разработени и одобрени в изпълнения през 2021 г. проект, който беше обсъден с живеещите в района на Женския пазар и всички заинтересовани страни. Бяха обсъдени и направени предложения за тяхното развитие и реализация. Той представи значими елементи от събраната информация за историческото развитие на пространствата в зоната на Женски пазар, както и актуални документи за състоянието на инфраструктурата, комуникациите и др.

Успешното партньорството с жителите на района, на което стъпва  проекта, е предпоставка за  създаване на по-добри условия за живеене, работа и отдих. Представените предложения създават възможност за изява на уникалната идентичност и европейска значимост на мястото, част от историческия център на София.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


От 27.09.2023 г. родителите имат възможност да подават документи за изплащане на компенсации през нов модул на ИСОДЗ, ПГУ и I-ви клас
От 27.09.2023 г. родителите имат възможност да подават документи за изплащане на компенсации през нов модул на ИСОДЗ, ПГУ и I-ви клас
СЛУЖИТЕЛИ НА НАГ СА ВРЪЧИЛИ СЪОБЩЕНИЕ ЗА КОНСТАТИВЕН АКТ ЗА НАРУШЕНИЯ НА СТРОИТЕЛЯ НА БЛОКА ДО БЛ. 18 В "ЗОНА Б-5"
Това е началото на производството по спиране на изпълнението и забрана достъпа до строежа.