Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Район „Възраждане“ отбеляза Световния ден против тормоза в училище - „Деня на розовата фланелка“

Публикувано на: 27.02.2020 г. | 10:55 ч.

С различни инициативи в район „Възраждане“ беше отбелязан Световния ден против тормоза в училище - „Ден на розовата фланелка“, който от 2007 г. се провежда в последната сряда от февруари. За първи път този ден се провежда в Канада като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс, които заедно със своите съученици се обличат в розово, за да изразят своята подкрепа и съпричастност към едно момче, което е станало обект на присмех и е тормозено, защото е било облечено в розова фланелка. С тази проява децата показват своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

Учениците от 46 ОУ „Константин Фотинов“ бяха подготвили специална програма с песни, стихове и рисунки за „Деня на розовата фланелка“. На специално подготвено Дърво на приятелството, децата отправиха послания за доброта, толерантност, уважение, приятелство, любов и съпричастност. Събитието завърши с волейболен двубой, защото спортът учи на уважение към противника и създава приятелства.  

„Бъдете смели, бъдете добри! Не бъдете безразлични! Протегнете ръка и помогнете, когато видите дете в беда, когато станете свидетели на тормоз или насилие в училище. Ако вместо това запишете с телефона си унижението на Вашия съученик или приятел, Вие също го подлагате на тормоз, вие също го унижавате и не сте по-различни от насилника. Вярвам, че благодарение на Вашите родители, на Вашите преподаватели и на всички, които полагаме грижи - вие ще станете добри хора и достойни граждани на България и Европа“, това беше посланието на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


От 27.09.2023 г. родителите имат възможност да подават документи за изплащане на компенсации през нов модул на ИСОДЗ, ПГУ и I-ви клас
От 27.09.2023 г. родителите имат възможност да подават документи за изплащане на компенсации през нов модул на ИСОДЗ, ПГУ и I-ви клас
СЛУЖИТЕЛИ НА НАГ СА ВРЪЧИЛИ СЪОБЩЕНИЕ ЗА КОНСТАТИВЕН АКТ ЗА НАРУШЕНИЯ НА СТРОИТЕЛЯ НА БЛОКА ДО БЛ. 18 В "ЗОНА Б-5"
Това е началото на производството по спиране на изпълнението и забрана достъпа до строежа.