Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЩЕ СИ ПАРТНИРА С МИННО-ГЕОЛОЖКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Публикувано на: 25.05.2021 г. | 15:55 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова се срещна с ректора на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ проф. д-р Ивайло Копрев. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за партньорство.

Проф. Копрев представи университета и възможностите, които предлага на младите хора за образование, развитие и реализация. „МГУ съществува самостоятелно от 1953 г. За тези  68 години той се е утвърдил като учебен и научен център,  за подготовка на инженери по геоложки, минни и електромеханични специалности, провеждат се фундаментални и приложни научни изследвания и се осъществяват всички форми за следдипломна квалификация. Доброто съчетание на една обща инженерна подготовка,  за която се грижат 165 високо квалифицирани преподаватели,   с по-тясно профилирани знания и умения, дават възможности за реализация на завършилите университета в страната и в чужбина. Статистиката показва, че кадрите на МГУ получават 100% реализация на пазара на труда, а стартовите заплати на младите специалисти също са привлекателни – около 2000 лв. в секторите: енергетика, минно-добивна промишленост, екология, геология, геодезия и др.“

„Район „Възраждане“  е концентрирал  на своята територия най-големите училища, по брой ученици, не само в столицата, но и в България. При нас са 91 НЕГ, 18 СУ, 32 СУИЧЕ, 30СУ, 134 СУ и техникуми, които са не само сред най-многобройните, но са и най-желаните  сред учениците и техните родителите, заради високото качество на обучението, съвременната материално-техническа база и разбира се, заради професионализма на преподавателите и  управленските качества на техните директори“, каза Савина Савова и допълни, че „ за експертите от МГУ района е интересен и с минералния извор „Баталова воденица“.  

По време на срещата бяха обсъдени и предизвикателствата, във връзка. „Зелената сделка“ и решенията, които предлагат експертите от МГУ, за запазване на българската икономика, а предложенията са екологични, безопасни и полезни за всички. Бяха договорени първите съвместни дейности, насочени към младите хора в района – учениците и техните родители. Партньорството между район „Възраждане“ и МГУ ще осигури връзка между образованието, икономиката, бизнеса и институциите, в това число и местната власт.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет