Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН ПРОТИВ ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ - „ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“

Публикувано на: 27.02.2021 г. | 14:27 ч.

С различни инициативи в училищата в район „Възраждане“ беше отбелязан Световния ден против тормоза в училище - „Ден на розовата фланелка“. Учениците от училищата в района бяха подготвили различни програма с песни, стихове и рисунки за „Деня на розовата фланелка“. Децата отправиха послания за доброта, толерантност, уважение, приятелство, любов и съпричастност. Отбелязването на Деня на розовата фланелка е част от Програмата на МКБППМН на район „Възраждане“.

„Не бъдете безразлични! Бъдете отговорни, смели и добри! Не отминавайте човек в беда, протегнете ръка и помогнете, не премълчавайте, когато станете свидетели на тормоз или насилие в училище. Когато останете безучастни и вместо това запишете с телефона си унижението на вашия съученик или приятел, вие също го унижавате и не сте по-различни от насилника. Наша, обща грижа е - заедно с вашите родители и учители, да полагаме грижи, за да станете добри хора и достойни граждани на България и Европа“, беше посланието на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова.

Денят на розовата фланелка се провежда от 2007 г. За първи път този ден се провежда в Канада като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс, които заедно със своите съученици се обличат в розово, за да изразят своята подкрепа и съпричастност към едно момче, което е станало обект на присмех и е тормозено, защото е било облечено в розова фланелка. Ежегодно с тази проява децата показват своята непримирима позиция срещу насилието и тормоза в училище.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет