Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

САВИНА САВОВА: ГРИЖИМ СЕ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ, КАТО ЗА НАШИ РОДИТЕЛИ

Публикувано на: 27.08.2015 г. | 15:19 ч.

Като „среща с приятели“ определиха възрастните хора от Дома в „Зона Б-5“ посещението на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и общинския съветник от ГЕРБ  Борислав Борисов.  Директорът на Дома за стари хора в „Зона Б-5“  Йорданка Темелкова показа  резултатите от извършения ремонт, в рамките на който е подменена парната инсталация и водопровода. Ремонтирани са санитарните възли и са поставени нови врати. В помещенията и коридорите е положена антибактериална настилка. Изградена е пожароизвестителна система. Цветовете на всяка една стая са съобразени с желанията на живеещите. Капацитетът на дома е 85 човека, в  момента в  него живеят  80.

„Нашият дом е предпочитан и предлага много качествени социални услуги за възрастните хора, а програмата им е разнообразна, ежедневието им е запълнено с много дейности – всеки ден имаме различни занимания - литературни четения, йога, срещи със специалисти, които се грижат за живеещите в нашия дом, посещават ни и много доброволци, за грижите на които сме също много признателни. Миналата година бяхме определени от едно специализирано издание, като единствени на Балканския полуостров, които практикуват йога за възрастни“, сподели директорката на Дома Йорданка Темелкова.

Всички живеещи благодариха за полаганите грижи на гостите и помолиха да предат тяхната благодарност и на кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова.

„Имаме и още една добра новина. Започва изграждането на Парк „Възраждане“, който е в непосредствена близост до Дома за стари хора в „Зона Б-5“ и ще бъде място за отдих както за възрастните хора, така и за всички граждани и гости на района. След приключване на ремонта, който извършва „Топлофикация“ с помощта на ландшафтния архитект на район „Възраждане“  ще бъдат направени и зелените площи около Дома, за да се осигури уют и по-добра среда за живеене“, каза Савина Савова, кмет на район „Възраждане“.  „Живеещите тук имат много динамична и интересна програма – всеки ден  имат различни занимания. Осигурено е постоянно медицинско обслужване, а в рамките на подписано споразумение за сътрудничество с район „Възраждане“ със „Съюза на зъботехниците в България“ се  осигуряват безплатно зъботехнически услуги на живеещите в Дома. Грижим се за възрастните хора като за наши родители“, допълни Савова.

Възрастните хора от Дома наричат Борислав Борисов „нашият чаровник с подаръците“. „На всеки празник и при всяка възможности се стремим да доставим малко радост на хората тук. Разбира се, че на гости при приятели се отива с подаръци, но по-важното е вниманието и уважението към тях, защото това са нашите родители. Резултатите са видими, благодарение на Столична община, на усилията на кмета на района – г-жа Савина Савова  и на активната работа на директора на Дома - г-жа Темелкова. С малко средства са постигнатите мащабни резултати. При всяка възможност, не само на празник, а както днес - ще продължим нашите срещи тук“, заяви общинския съветник от ГЕРБ Борислав Борисов.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет