Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СЪЗДАВА СЕ ВИРТУАЛЕН ДИГИТАЛЕН ХЪБ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 13.10.2022 г. | 17:32 ч.

Проектът „Създаване на виртуален дигитален хъб в район „Възраждане“ се реализира от Сдружение „Граждански инициативи,  дигитализация и иновации“ в партньорство с район „Възраждане“, 18 СУ „Уилям Гладстон“ и 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 2022 на Столична община. Целта на проекта е да насърчи инициативи, свързани с развитието на умения на 21 век сред младите хора и в частност за осъществяване на дейности, насочени към развитие на основни дигитални умения, дигитално образование и свързаност.

Виртуалният хъб, създаден от Сдружението, ще предоставя и търси информация и данни за развитие на дигиталните умения и образование на младите хора, за да се повиши дигиталната компетентност на учениците, за придобиване на нови знания и умения свързани с критичното мислене и дигиталната свързаност на учениците от X-XII клас. Инициативата ще позволи широкото споделяне и използване на информация с висока добавена стойност.

Програмата, графика на обученията и участниците бяха обсъдени на работни срещи с кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, Нели Костова, директор на 32 СУИЧЕ , Величка Стойкова, директор на 18 СУ и Виргиния Пепелянкова, председател на Сдружение „Граждански инициативи, дигитализация и иновации".             

Стартираха първите обучения, които запознават учениците с темите:  „Internet of Things (IoT) – същност и бъдеще“, „Безопасна работа в Интернет“ - основни опасности в мрежата -Spam, Fishing, кажба на самоличност, е-mail измами, зловреден софтуер – видове, cyberbullying, както и начини и средства за безопасна работа  - антивирусни програми, Firewall, „силни“ пароли, update на софтуера, безопасно търсене, защита при банкови операции; защита на пощата и др.

Галерия
Още от Новини и съобщения