Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

"СПОРТЪТ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА" 2020 - РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" И МКБППМН ЩЕ ПОПУЛЯРИЗИРАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА БЕЗПЛАТНИ СПОРТНИ ЗАНИМАНИЯ В РАЙОНА

Публикувано на: 22.07.2020 г. | 17:40 ч.

Проектът "Спортът срещу агресията" популяризира чрез видеоматериали различни видове спорт, спортни дейности и онлайн срещи с изявени спортисти, които ще се представят в комуникационните канали на район „Възраждане“ и партньорите по проекта (интернет, Фейсбук страница, Фейсбук групи, YouTube и др.). Чрез тях ще се провокира интерес към спортни дейности и упражняването им; ще се получат знания по забавен, атрактивен и интересен начин, близък до учениците; възможност за спортни дейности безплатно на спортни площадки, на  площадките за фитнес на открито и стрийт фитнес, на масите за тенис корт, в парк „Възраждане“, парк „Св. Никола“, в „Градината на Доброто“ и др., при спазване на противоепидемиологичните мерки срещу разпространението на COVID 19 и спазване на социална дистанция. С видео материалите, видео срещи и др. съвременни дигитални похвати ще се представи информация за различни видове спорт и спортни дейности: тренировки по стрийт фитнес и олимпийския вицешампион Йордан Йовчев, на фитнес уреди на открито, кондиционна тренировка, тенис на маса на открито, петанк, баскетбол, бадминтон и др.  Ще провокираме и мотивираме учениците да спортуват, защото спортът, доказано противодейства на агресията и насилието, изгражда качества и възпитава.

Целта на планираните дейности: създаване на видеоматериали – видео тренировки по различни видове спорт, които могат да се практикуват на открито при противоепидемиологични мерки  и спазване на социална дистанция. Видео тренировките и онлайн срещите с известни спортисти, с млади спортни надежди и спортни ветерани ще бъдат публични и достъпни чрез информационните канали на район „Възраждане“, на всички общински училища и на партньорски медии. За обратна връзка и възможност за комуникация и диалог с учениците, ще организираме инициатива „Моята тренировка“ – младите хора ще ни изпращат кратки видеоматериали, послания и въпроси, които са провокирани и резултат от приложените на практика упражнения и тренировки по спорта, който харесват и практикуват. Всички, които споделят своите спортни тренировки и постижения, ще получат награди – спортни пособия, на 20 ноември - Световен ден на децата (приет с резолюция на ООН през 1954 г.).        

Проектът „Спортът срещу агресията“ 2020 се реализира от район „Възраждане“, в партньорство с МКБППМН на район „Възраждане“ и фондация „Етнопалитра“, с финансовата подкрепа на Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община.

Всички дейности по проекта, популяризират спорта като здравословен начин на живот и ще мотивират учениците да спортуват самостоятелно, в условията на епидемията от COVID 19 и спазване на всички противоепидемични мерки. Чрез видео уроците по различни видове спорт, учениците ще могат да спортуват самостоятелно и безплатно през лятото и следващата учебна година на спортните площадки и спортни съоръжения, изградени в район „Възраждане“. По различен, съобразен със санитарните изисквания, иновативен начин - чрез използване на съвременните технологии, проектът популяризира „София – Европейска столица на спорта“.

Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет