Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ ЗА ДЕЦАТА ОТ 50 ДГ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 19.02.2021 г. | 13:53 ч.

По инициатива на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и с подкрепата на МКБППМН, децата и учителите от IV а и IV б група посетиха Националния исторически музей по повод отбелязването на 148-та годишнина от обесването на Васил Левски. Като част от урока по родолюбие, децата изпълниха песни за Апостола.   

„Посещението в Националният исторически музей е част от Програмата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, с която искаме да запалим искрата на знанието в сърцата на най-малките жители на район „Възраждане“, да учат историята на България, да помнят и прославят героите  ни, дали живота си за свободата на Родината ни“, споделя Савина Савова и подчертава, че съхраняването и предаването на българските ценности е част от Програмата, по която работи районната администрация и МКБППМН.

Ръководството и учителите от 50ДГ „Зайчето Куики“ изпратиха благодарствено писмо за възможността да участват в тази родолюбива инициатива. „Въпреки трудностите, през които минаваме свързани с усложнената епидемична обстановка, трябва да помним и почитаме тези, които са дали живота си за България. Важно е за нас като учители, да предадем на децата тези ценности за Родина, за дом, за България, за да може те, да ги предадат на децата след тях“, се казва в писмото до кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и до МКБППМН.

Галерия
Още от Новини и съобщения


СТАРТИРА НОВ ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ В РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
Направиха първа копка на комплекс "Софи-център" - съвременни жилища и обекти с обществено-обслужващи функции.
СТАРТИРА ПРОГРАМА "ВАКАНЦИЯ" НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА
От 21 до 30 юни 2021 г. деца и младежи от 6 г. до 29 г. безплатно могат за ползват над 30 спортни обекта, центрове за изкуства, музеи и др.  
Стартира Проект BG05M9OP001-6.002-0020-C01 “Патронажна гарижа + в община Столична”
СО район „Възраждане“ е второстепенен достявчик на услугата, с определен индикативен брой ползватели – 91.