Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ЗАПОЧВА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ

Публикувано на: 22.05.2021 г. | 18:21 ч.

Заместник-кметът на СО направление „Зелена система, екология и земеползване“ Десислава Билева, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и директорът на дирекция „Зелена система“ ланд. арх. Димитър Данчев направиха проверка в парк „Възраждане“, „Градината на Доброто“ и другите обновени  междублокови пространства в района. Бяха обсъдени проектите за възстановяване на терени, така наречените „кални точки“ - резултат от паркирането на автомобили в зелени площи и открити пространства, определени като източници на фини прахови частици. Дейностите предвиждат затревяване, засаждане на дървета и храсти, ограждане по подходящ начин, насипване с чакъл и др.

Облагородяването на "калните точки" в София е сред трите приоритетни мерки, включени в новата Програма срещу атмосферното замърсяване, която се реализира по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова. Според данните на   Националния институт по метеорология и хидрология, основният източник на замърсяване на атмосферата с фини прахови частици в столицата - 25 % е от праха по улиците.

Намаляването на фините прахови частици в атмосферата и подобряването на качеството на въздуха, зависи от всеки от нас, от нашите действия и отговорност.

Галерия
Още от Новини и съобщения