Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

АРТ ТЕРАПИИ ПО ПРОЕКТ „ЦЕНТЪР ЗА НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ”

Публикувано на: 16.02.2016 г.

В периода от ноември 2016 г. до януари 2017 г. към здравната услуга по Проект „Център за независим живот в район „Възраждане”, се проведе  рехабилитационната дейност и арт терапии на теми :

Тема на месец ноември: „Изработване на Коледна украса” 

Тема на месец декември: „Изработване на Коледни картички”

Арт терапевтичните занимания бяха тематично насочени за Коледните и Новогодишни празници. Потребителите изготвиха картички, украса, сувенири, коледни подаръци. Участниците в арт терапевтичните сесии с голямо желание участваха в заниманията и се чувстваха мотивирани от това, че трудът им ще зарадва други хора. Творческият процес беше използван и  за да помогне на клиентите да се справят по-добре със стреса, да отработят травматични преживявания, да подобрят комуникативните си способности, взаимоотношения със семейството и приятелите си, да се наслаждават на жизнеутвърждаващото удоволствие от творческото преживяване.

Тема на месец януари: „Изработване на икони”

Участниците имаха възможност за експериментиране с разнообразни художествени материали, себеизразяване, намаляване на стреса и напрежението.

В рехабилитационната дейност бяха сформирани две групи. Физическите упражнения бяха съобразени с възрастовите особености. Конкретните задачи на целенасочената физическа активност бяха:

1. Повишаване на общия психо-физически тонус;

2. Подобряване на състоянието на сърдечно-съдовата система;

3. Подобряване на състоянието на дихателната система;

4. Подобряване на опорно-двигателната система;

5. Подобряването на равновесието;

6. Подобряване на обмяната на веществата;

7. Подобряване на функционалното състояние на основните нервни процеси - възбуждане и задържане.

Още от Проекти


Стартира проект „Грижа в дома в Столична община“
Проект BG05SFPR002-2.001-0120-С01 „Грижа в дома в Столична община“, финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 (процедура BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“) с бенефициент Столична община.